📽 ℂ𝕚𝕟𝕖𝕞𝕒𝕘𝕣𝕒𝕡𝕙🍿
📽 ℂ𝕚𝕟𝕖𝕞𝕒𝕘𝕣𝕒𝕡𝕙🍿

@_Cinemagraph_

6 تغريدة 2 قراءة Mar 07, 2023
"صورت‌زخمی"، شاهکار گنگستری مسئولانه‌ای‌ست که قصه‌ی بالیدن گنگستری بی‌رحم در فضای تیره‌وتار آمریکا را تصویر می‌کند؛ آمریکایی که فئودالیسم در بطون فرهنگی‌اش رخنه کرده است.
اثری که بدون موعظه، روایتگر داستانی لایه‌مند پیرامون جاه‌طلبی، فساد و شهوت قدرت است.
"صورت زخمی" شاهکار تیپ‌سازی و میزانسن‌های هاکسی است. پل مونی معرکه است. او به خوبی لایه‌ی کودکانه‌ی درونی شخصیت تونی را تصویر می‌کند.
با این حال صعود تونی از نردبان رفاه، با دلسردی خاصی همراه است. بهره‌برداری هاکس از اجزاء قصه فوق‌العاده است؛ با یک پایان‌بندی ناب و ابسورد.
هاکس می‌گوید: "صورت‌زخمی تا به امروز محبوب‌ترین فیلم من است، چون من و هاوارد هیوز کاملا تنها و آزاد بودیم، آن هم در زمانی که همه‌ی افراد تحت قرارداد استودیوها بودند. استودیویی را نمی‌توانستیم پیدا کنیم. بازیگر به ما قرض نمی‌دادند و ناچار بودیم از هر کجا که هست
بازیگر پیدا کنیم. در جریان ساختش از هیچ کسی کمکی نگرفتیم و به همین دلیل هم آن را از همه‌ی فیلم‌هایم بیشتر می‌پسندم."
فیلم دو سال درگیر مجوز انتشار بود چون هاوارد هیوز(تهیه‌کننده) زیر بار سانسور نمی‌رفت. به گفته‌ی هاکس او با همه در می‌افتاد. او حاضر نبود به تحمیل سانسور تن دهد.
در صورت زخمی، به گنگسترها به چشم بچه‌ها نگاه شده است و نه جنایت‌کاران پست. هاکس در این باره می‌گوید: "خیلی از گنگسترهایی که من شناخته‌ام واقعا رفتار بچگانه‌ای داشتند. دیدن این فیلم‌های گنگستری که در آن همه به هم می‌غرند و نمایش خشونت می‌دهند واقعا حالم را به هم می‌زند."
هاکس با رویکرد منحصربه‌فردش یکی از دقیق‌ترین و واقعگرایانه‌ترین تصویرها از زندگی گنگستری را به نمایش گذاشت که تا امروز هم کماکان از قله‌های ژانر محسوب می‌شود.
با زنانی جالب توجه؛ زنانی سلطه‌ناپذیر و مستقل که خودشان زمام‌دار سرنوشتشانند؛ درست همچون تمام زنان سینمای هاکس.

جاري تحميل الاقتراحات...