Sytuacja z @CelsiusNetwork wydaje się coraz ciekawsza. W najbliższych dniach/tygodniach według mnie $CEL poleci albo na samo dno, albo na Księżyc. Pamiętacie short squeeze na Gamestop? 👇
1⃣
1⃣
Po sieci krążą spekulacje na temat tego, że Celsius stał się ofiarą skoordynowanego ataku. Nie chcę ich bronić, ale wygląda na to, że wieloryby zdecydowały się ukatrupić Celsiusa otwierając ogromne shorty i siejąc FUD wokół projektu. Udało im się.
2⃣
2⃣
Niska cena $CEL ma uniemożliwić Celsiusowi zdobycie środków na poprawę płynności i spłatę części zabezpieczenia. Sytuacja podobna do zagrywki wielkich funduszy z Gamestop jakiś czas temu. Jeżeli nie kojarzycie to podrzucam artykuł 👇
3⃣
bankier.pl
3⃣
bankier.pl
Wieloryby shortujące $CEL płacą codziennie wielkie APR za utrzymanie pozycji. Nagła pozytywna zmiana sytuacji Celsiusa może zmusić ich do zamknięcia pozycji i odkupienia milionów tokenów $CEL. Przy tak niskiej płynności $CEL może wzrosnąć znacznie w bardzo krótkim czasie.
4⃣
4⃣
Z drugiej strony jeśli $BTC zacznie spadać i Celsius zostanie bankrutem, $CEL może skończyć jak $LUNA. High risk - high reward 😉nie jest to porada finansowa, aczkolwiek cel według mnie jest dość szczytny - udupić wieloryba, pomóc Celsiusowi, a przede wszystkim jego klientom.
5⃣
5⃣
Jeżeli chcecie dolączyć do "ruchu". Wystarczy kupić $CEL na FTX i ustawić zlecenie sprzedaży na np. 10$ lub więcej i czekać aż wieloryb będzie zmuszony je od Ciebie odkupić.
6⃣
6⃣
Nie kupujcie więcej niż możecie stracić ‼️ Nie wiemy jak to zostanie ostatecznie rozegrane, ale jeżeli większe profile zaczną to promować to przy tak niskiej płynności jest pewna szansa powodzenia. Warunek - Celsius musi to przetrwać, więc pytanie - czy w to wierzysz? 🤷
7⃣
7⃣
جاري تحميل الاقتراحات...