Bux Butler
Bux Butler

@Bux_Butler

9 تغريدة 1 قراءة Apr 18, 2023
Zauważyłem ostatnio, że jest sporo osób, którzy polecają zakup kryptowaluty $GST ... dlaczego uważam, że pod żadnym pozorem nie powinieneś tego robić?
🧵
/1
$GST jest tokenem powiązanym z modnym ostatnio sposobem zarobku - move2earn. W dużym skrócie - instalujesz aplikację na telefonie, a następnie spacerując/biegając farmisz powyższy token. Proste?
/2
$GST możesz później użyć do kilku rzeczy. Np. do naprawy zużywającego się "wirtualnego buta". Przy tym token jest spalany. Możliwości spalania tokenu to tak naprawdę kropla w morzu przy jego hiperinflacji.
$GST możesz też sprzedać i kupić za te pieniądze kolejną parę butów.
/3
Dodatkowa para podbija możliwości zarobku. W skrócie, im więcej par butów tym większa "farma" podczas chodzenia. Bardzo przypomina mi to tokenomię $SLP powiązanego z niedawno jeszcze popularną grą play2earn - Axie Infinity. Od szczytu niemal 99% w rok.
/4
Ale jeszcze bardziej wygląda to jak tokenomia $STRONG. Swego czasu modny wśród farmerów. Mechanizm jest podobny, kupujesz "node", który farmi Ci $STRONG. Tokeny te później sprzedajesz lub... kupujesz kolejne nody i farmisz więcej -> więcej nodów -> paraboliczna inflacja tokenu
/5
Tak wyglądają wykresy tokenów, przy których presja podażowa jest tak wielka, że w pewnym momencie piramida pęka. Widziałem osoby chwalące się, że zainwestowały podczas public sale i są 100x na plusie. Co z tego skoro zanim środki zostaną odblokowane $GST pęknie...
/6
Gdzieś na Youtube widziałem też osoby, które mówią, że jeżeli jesteś inwestorem to w sumie możesz też zainwestować w $GST. NIGDY TEGO NIE RÓB. To zwykła piramida. Przy takich projektach zarabiają tylko ci, którzy znajdą się w projekcie bardzo wcześnie.
/7
Skoro nie warto kupować $GST to może warto korzystać z tej aplikacji i farmić go tak jak inni? Według moich wyliczeń przy aktualnych cenach $SOL i $GST inwestycja może się zwrócić po lekko ponad miesiącu. O ile cena $GST się utrzyma przez miesiąc, co jest mało prawdopodobne.
/8
Czy farma się opłaca niech każdy odpowie sobie sam. Ja przestrzegam tylko przed zakupem samego $GST, ponieważ jego przeznaczenie jest jedno... sprzedać. Dziś niektórzy jeszcze inwestują w nowe "buty", ale niebawem przestaną i zaczną zrzucać mnóstwo tokenów na rynek.
/9

جاري تحميل الاقتراحات...