Abdullah T.R
Abdullah T.R

@TraderAT12

9 تغريدة Dec 06, 2022
🔴STENT Mİ? BYPASS MI?
📌YOKSA KALP/DAMARI KORUMAK MI?
●Önce tıp dünyasında STENT konusunda AKÇELİ İŞLER ve dönen dolaplardan bir kesit anlatıp konuyu anlayalım..
●Stent üreticisi firmalar bir gün
➖Efendim teknoloji çok gelişti, bizim stentler, yapilan malzeme, işlevi
Çok gelişti, bypass yerine STENT kullanilabilir bunu deneyip gorebilirsiniz diyorlar
●Dünyanın bir çok yeribden 37 bilim insanı çalışmaya katılıyor. Hastaların yarışına BYPASS yarısına STENT
⏩ SONUÇ: Efenim hiiiç bir farkı yok, sol damarda darlık mı oldu? Hep bypass oluyordu
STENT kullanilabilir...
●Sonuçlar dunyanin en saygın ve eski tıp dergilerinden
NEW-ENGLAND JORNAL OF MEDICINE' de yayınlanıyor....
●Dergiden sonra bir adam çıkıyor, adam İngiltere'de çalışmanın başındaki Oxford üniversitesinden Prof. David TAGGAR...
🗣🗣 HOOOP, çalışma ile
Dergideki makale arasında büyük fark var...
🗣🗣 Stent aleyhine olan KALP KRİZİ, tekrar girişim, TIKANMA,Ölüm oranları KIRPILMIŞ...
🗣 Bu güne kadar 300 makalede imzam var ama ilk defa bu Makaledeki imzamı geri çekiyorum, baş ağrısı için hap vermiyoruz, insanlar ölüyor diyor..
●Ve kıyamet kopuyor...
Alttaki resimde uygulanabilirlik sınıfında STENTE basamsk atlatan makaledeki 37 bilim insanından 30 tanesi STENT ureticilerinden para almış
●iki bilim insani Bu çalışmaya (EXCEL) sponsor olan uretici ABBOUT VASCULAR(en büyük uretici), Medtronic,kappetein
Şirketlerinde tıbbi temsilci, bir tanesi yönetim kurulu başkan yardımcısı çıkıyor......
➖Bitmek tukenmek bilmeyen para hırsı ve hiçe sayılan insan hayatı....
🔴Peki gerçek ne?
●5 yıllık çalışma yine bir çok ulkeden bilim insanı katılmış ve sonuclar açıklanmış
📌Sonuclarda Sol ana damar tıkanıklığı için yapılan müdahalede sonucu BYPASS daha avantajli görünüyor.
🔴SONUÇ:
▪︎Aslında sonuç her ikisi içinde iç açıcı degil...
▪︎Yapılmasi gereken bu damarları hiç tikamamak, pıhtı attırmamak (minik pıhtıcıklar dahiiilll...!)
▪︎Yag,kalsiyum, endotel hasar(son dönemde bu çok fazla) olusturtmamak
▪︎Bunlar içinde çok fazla yazdım daha önce
●Hekimliğin en onemli tarafı ÖNLEYİCİ HEKİMLİK tarafıdir.
●Önce hastalik oluşmaması için çabalamak, hem biyolojik,hem zaman, hem kişisel/ülke açısından ekonomik olarak çok daha iyi olandır.

جاري تحميل الاقتراحات...