25 تغريدة 19 قراءة Jun 08, 2022
#رشتو
چالشی به نام خط روند Trendline
در این رشتو قصد داریم کمی در خطوط روند عمیق بشیم. موضوع چالشی هست و نتیجه تجربیات شخصی. از منظر عرضه وتقاضا هم بررسی میکنیم.
پ.ن : تعصبی روی موارد مطرح شده ندارم همچنین ممکنه قبلا اساتیدی این موضوعات رو به نحوی دیگر گفته باشن.
#TRENDLINE
1-به صورت سنتی به خط موربی که چند کف متوالی و یا چند سقف متوالی رو به هم متصل میکنه میگیم خط روند.بهتره از کف و سقف هایی بکشیم که منجر به شکست شدن. برای ترید در جهت روند میتونیم روی واکنش بعدی حساب کنیم و یا برای ترید خلاف روند میتونیم با شکست و پولبک به خط روند وارد ترید بشیم.
2-برای ترید به کمک خط روند اکیدا توصیه دارم دارم این رشتو رو بخونید تا هم دیدگاه مولتی تایم فریم رو در نظر بگیرید. همچنین میتونید برای ترید خطوط روند رو با اندیکاتور ها و واگرایی ها هم ترکیب کنید. این دو رشتو رو حتما بخونید.
دومی:
3-اما بریم سر اصل مطلب و نکات جدید. خطوط روند حامل سفارش ها و نقدینگیه دقیقا مثل آنچه در سبک های عرضه و تقاضا برای کف ها وسقف ها گفته میشه. یعنی وقتی یک خط روند صعودی ترتمیز داریم پشت این خط روند نقدینگی خوابیده.
4-شاید فکر کنید منظور همون حدضرر خرده تریدر هاس. اما امروزه بسیاری از موسسات و نهنگ های هم ربات هاشون با همین خطوط کار میکنن ولی به شکل خاصی .اصلا کی گفته سفارشات فقط در نواحی افقی (فلگ لیمیت ها و اردر بلاک ها) وجود دارن؟؟؟؟
5-اگر بپذیریم نقدینگی در پشت خط روند هست پس این نقدینگی هم میتونه شکار بشه. وقتی یک خط روند میشکنه برخی وارد پوزیشن همراه با شکست میشن برخی هم با پولبک وارد ترید در جهت شکست میشن اینجاس که مارکت میکر به راحتی میاد و شکست رو فیل میکنه وقیمت بر میگرده به روند قبلی.
6-با این کار مارکت میکر سفارشات خودشو پر میکنه. برای مثال خوردن حدضرر های خریدارن خط روند و کسانی که با شکست وارد سل شدن و هم کسانی که با پولبک وارد سل شدن.بدین ترتیب این سه دسته باعث سفارش سل میشن و در مقابل مارکت میکر بای میزنه و اردر خورشو پر میکنه. به همین راحتی
7-به عزیزانی که ict و rtm کار میکنن پیشنهاد میکنم این مورد رو در تریدهاشون در نظر بگیرن. مخصوصا وقتی شک دارن کدوم اردر بلاک قراره کار کنه؟ کدوم فلگ لیمیت ؟؟ MPL وQM قراره کار کنن یه نه؟ این مورد میتونه راهگشا باشه.
8-در روش های کلاسیک و پرایس اکشن ساده عمدتا وقتی با همچین موضوعی روبرو میشن پیشنهادشون اینه که خط روند جدید رو ترسیم کنیم و یا خط روند رو EXTEND کنیم. به تجربه خودم میگم این موضوع درست نیست چرا؟؟؟
9-یکی از نشانه های هانت نقدینگی اینه که وقتی قیمت مجدد به روند سابق برگشت یک پولبک داخلی میزنه . اونو ترید کنید و وین ریت بالایی هم داره. معنی این پولبک اینه که خط روندسرجاشه و مورد تایید مارکت میکره. اگر خط جدید بکشیم قیمت بهش نمیرسه دیگه.
10-حتی وقتی خط روند جدید بکشیم موقع شکستش هم معمولا پولبک بهش نمیزنه اصلا. پس نکته اول اینکه همون خط روند رو ادامه بدید اگر پولبک بهش خورد و با تایید تایم فریم های پایین بهش ورود میشه کرد. اگر بکل شیب حرکت عوض شد خط روند جدید رو ترسیم کنید.
11-بریم موضوع بعدی. شیب خط روند باید ملایم باشه بین 30 تا نهایتا 60 درجه. بیشتر باشه کاملا بی معنیه نه شکستش معنی داره و نه پولبکی در کاره. ممکنه بپرسید خود شیب نمودار که با کم و زیاد کردن زوم بهم میریزه. خوب باید بگم از نشانه های کی تریدر باتجربه داشتن زوم شخصی و استانداره...
12-واگر به دیتا بیشتر نیاز داشت با زوم بازی نمیکنه بلکه تایم فریم رو عوض میکنه. اما وقتی شیب حرکت زیاده باید چیکار کنیم ؟ بیخیال خط روند بشیم؟ قطعا نه . بلکه نحوه ترسیم رو عوض میکنیم.
13-وقتی شیب زیاده من از این دو روش در تصویر استفاده میکنم. فکر کنم کامل واضحه و نیاز به توضیح نداره. معمولا هم روی شکستشون و هم روی پولبک بعدشون میتونید حساب باز کنید. تمام مواردی که برای هانت نقدینگی تا اینجا گفتیم برای اینها هم کاملا صادقه.
14-پولبک:به صورت کلی به خط روندی که قیمت بعد از شکستش بهش پولبک نمیزنه شک کنید.علت پولبک اینه که مارکت میکر بعد از شکست ممکنه سفارشات جامانده در منطقه شکست داشته باشه بر میگرده اونارو برداره. پولبک به نشانه تایید خط روند قبلی هست. پس بسیار مهمه اما...
15- دو اتفاق عجیب در پولبک ممکنه پیش بیاد. اول اینکه پولبک به خط روند نرسه و یا اینکه دوبار پولبک بزنه . علت نرسیدن پولبک به خط روند رو در شکست نواحی استاتیک جستجو کنید. در واقع گره معاملاتی که عامل شکست روند بوده ممکنه همزمان به منشا حرکت لگ قبلی نفوذ کرده باشه
16-در این حالت این گره سفارش سنگین داره و پولبک به همین گره اتفاق میافته. در حالتی که دو پولبک داریم یعنی حرکتی بزرگ در راهه و متعلق احتمالا به تایم فریم بالاتره. اما چرا؟ چون داره میره نقدینگی و حد ضرر های پشت پولبک اول رو هم جمع آوری میکنه.
17-یه راه ساده برای اینکه بگیم پولبک به کجا بالاخره؟؟ اینه که حرکتی که شروع شده رو خط روند براش بکشید و روش حساب کنید. اینم نشد خود پولبک رو در تایم فریم پایین تحلیل کنید و منتظر حرکت خلاف روندش بشید. سوال پولبک به کجا؟؟؟ سوال دشواریه و سبک RTM در این زمینه خیلی قوی هست.
18-خط کانال: ممکنه فکر کنید منظور کانال مستطیلی هست. در اشتباهید. بشخصه هیچ اعتقادی ندارم بعد از تشکیل مثلا دوکف و یک سقف بینشون سریع بیام یه کانال مستطیلی ترسیم کنم و منتظر واکنش باشم. به جای اینکار در روند های صعودی همونطور که کف ها رو بهم وصل میکردیم...
19-بیاید سقف ها رو هم بهم وصل کنیم . لزومی نداره شیب این دو خط یکی باشن. ممکنه بازشونده و یا جمع شونده باشن مثل الگوهای کلاسیک مثلث و ... . روی خط کانال مثل خط روند حساب کنید . میتونه به خوبی جلوی قیمت رو بگیره .
20-اگر حرکت قیمت به خوبی کانالیزه هست و همزمان فشردگی (CP) هم داره از دستش ندید. بعد از فشردگی حرکت اسپایک و یا شارپ رو شاهدیم که تریدش واقعا دلچسبه. نمونه بارز این کانال ها وج ها و 3DRIVE ها هستند. معمولا خیلی خوب کانالیزه میشن
21-در انتهای روند ها و بعد از اسپایک ها این فشردگی و کانالیزه شدن بخوبی شکل میگیره اما اینکه از کدوم طرف میشکنن صرفا با تحلیل نواحی عرضه تقاضای چپ نمودار و یا تحلیل تایم فریم های بالاتر میشه نتیجه گرفت. یعنی در تایم فریم بالا قیمت به چی برخورد کرده که فشرده شده... .
22-اگر شک دارید یا نمیتونید تایم فریم بالاتر رو درست تحلیل کنید احتمال کاملا برابر براش در نظر بگیرید. نکته آخر در مورد کانال ، اگر فشردگی قراره منجر به تغییر روند بشه معمولا بالای خط کانال هانت میشه . مثل تموم اون مواردی که گفتیم.
23-خط روند طلایی من : روندی که در ابتدا با فشردگی شروع شده و اولش درهم برهمه و بعد قیمت ازش دور میشه . یه خط به شما میده که تریدر ها خیلی در نظرش نمیگیرن. به تجربه خودم عالی جواب میده . حتی اگر قیمت شارپ بهش رسید نترسید.
24-نکته آخر: من همیشه خط روند ها رو از شدوها رسم میکنم نه قیمت کلوز.
امیدوارم این رشتو براتون مفید بوده باشه. منتظرم بیاید بحث کنیم و نظراتتونو بهم بگین و این دیدگاهو به چالش بکشیم.
@CRYPTO_VIPER_L
@MR_Analyzzer
@Nafaravval

جاري تحميل الاقتراحات...