Aliasghar Honarmand
Aliasghar Honarmand

@aahonarmand

8 تغريدة Jan 23, 2023
به مناسبت نزدیک شدن به ۱۳ فروردین و البته april fools day یک خاطره از نارنجی براتون تعریف کنم:
بنده سال‌هاست تلویزیون نگاه نمی‌کنم. اما در نارنجی همیشه از طریق خوانندگان مطلع می‌شدیم که برنامه‌های مختلف، مطالب ما رو بدون کسب اجازه و حتی ذکر منبع استفاده می‌کنند.
#رشتو
مدتی بود که انگار یکی از برنامه‌های تلویزیونی خیلی از مطالب ما استفاده می‌کرد (اسمش رو نمی‌برم). اینقدر از خوانندگان پیام دریافت کردیم که رفتم توی سایت‌شون و یکی از قسمت‌های اون برنامه رو بررسی کردیم.
این برنامه یک بخش اخبار فناوری داشت. جالب اینجا بود تمام اخبارش رو از نارنجی برداشته بودند. یعنی صفحه اول سایت رو باز می‌کردند و همون خبر‌ها رو بدون یک کلمه تغییر توی تلویزیون می‌خواندند و حتی ترتیب خبرها رو هم عوض نمی‌کردند!
بهشون پیام دادیم که این کار درستی نیست. اما جالب اینجا بود که موضوع رو از بیخ حاشا کردند و گفتند ما اصلا از نارنجی استفاده نمی‌کنیم و منابع‌مون جاهای دیگری است…
از اونجایی که متوجه شده‌ بودیم این دوستان هیچ کنترلی روی صحت خبر و بررسی منابع انجام نمی‌دهند، یک ایده به ذهن‌مان رسید! برای دروغ ۱۳ سال ۱۳۹۱ یک خبر نوشتیم با عنوان «گوگل با ناقضان کپی رایت برخورد می کند: با سرویس گوگل کپی آشنا شوید».
موضوع خبر هم ارایه سرویسی بود که ناقضان کپی‌رایت و کپی‌کنندگان محتوا را شناسایی می‌کند!
نارنجی الان وجود نداره اما با یک جستجوی ساده خبر رو توی چند سایت پیدا کردم (اسکرین شات از سایت میهن مارکت)
ادامه‌اش رو خودتون حدس بزنید! دو روز بعد خبر رو از همین برنامه اعلام کردند. ما هم خبر را هم با توضیحات تکمیلی و اشاره به کار این برنامه تلویزیونی آپدیت کردیم…
چند ساعت بعد یکی از مسئولان برنامه با بنده تماس گرفتند و و به‌نوعی عذرخواهی شد…
موضوع کپی‌رایت و ذکر منبع جزو حقوق اولیه‌ای است که سال‌هاست در اینجا نادیده گرفته شده است. این یکی از مثال‌هایش بود که در عمل برای مقابله با آن توانستیم کاری انجام بدهیم. اما در مورد هزاران مورد دیگر هیچ کاری از دست تولید کننده محتوا بر نمی‌آید…

جاري تحميل الاقتراحات...