20 تغريدة 86 قراءة Mar 28, 2022
Pozisyonu uzun vade taşıyamamak ve kârda olan pozisyonu erken kapatıp, zararda olan pozisyonu tutabilme ile ilgili gelen sorulara yönelik flood hazırladım.
Umarım faydalı olur.🤝
#Bitcoin
++
İlk olarak trade türleri olarak siz kendinizi nerede görüyorsunuz? Bunun cevabını kendinize vermelisiniz. Day trader mı? Scalp mı? Swing mi?
+
Gelen yanıtlara yönelik scalp olarak işleme girmek ve swing olarak tutulmak isteniyor maalesef böyle bir durum söz konusu değil. Scalp olarak açtığınız pozisyonu, swing tutabilmek için tp noktanıza gelmesinin ardından başa başa stop koyarak
+
Seyredebilirsiniz onun dışında bu ihtimal zor olacaktır.
Piyasanın ufak bir bull sezona geçmesi ile beraber scalp işlemlerden ziyade swing işlemler aldığımı biliyorsunuz, çünkü bir nevi yatırım olarak bakıyorum ve pozisyonlarımı uzun soluklu taşımaya çalışıyorum.
+
Piyasa aynı şekilde dalgalanmaya başladığında ise scalp işlemlere yoğunlaşıp ilk başta söylediğim gibi kâr alıp, girişe stop koyarak ilerlemek daha sağlıklı olacaktır. Pozisyonların hepsinin kapatılmasını önermiyorum, içeride %25 dahi olsa tutulmasından yanayım.
+
Şimdi neden swing poz taşımakta zorluk yaşadığınıza değinelim. Burada bazı detaylar söz konusu neler bunlar?
1- Stratejine sadık kalamamak
2-Riskin normalden daha fazla olması ile beraber stres yapman
3-Stratejin güzel devam ederken sosyal mecralardan etkilenmen
+
Stratejinize güveniyorsanız ve işlemi durdurmanız gereken bölgeyi tespit edebildiyseniz hiçbir koşulda bunu kapatmanızı önermiyorum. İşlemi kapatacağınız noktalar elbet olacak fakat kapatmak için emareler görmelisiniz buna da değineceğiz.
+
Şahsi olarak swing pozisyonlarda normalden %1-2 fazla risk alıyorum çünkü stop ve tp noktam ona göre uzun olduğundan dolayı beni tatmin edici bir kâr bırakmasını istiyorum. Bir nevi doyumluluk oranı ile eşit olduğunu düşünüyorum.
+
Riskim normal işlemlerde %1-2, swing pozisyonlarda %3-5 arası değişmektedir. Buradaki % cüzdanımın total büyüklüğünün % değeridir. Eğer burada normal dışı bir risk alıyorsanız ve kaybedeceğiniz tutar belli değil ise pozisyon taşımakta zorlanacaksınız.
+
Sosyal mecralara değinecek olursak bir zaman benimde sıklıkla yaşadığım bir problemdir. Açtığım pozisyonun yönünün tam tersi konuşulmaya başladığında ister istemez stres ve gerginlik yaşıyordum. Acaba hata bende mi? Sorusunu belli bir süre çok fazla sordum.
+
1. Madde olan stratejine sadık kalma durumu burada da karşımıza çıkmaktadır. Eğer analizine ve stratejine güveniyorsan kimseden etkilenmemelisin. Markete duygusuz bakabildiğin an bunların ilk temelini atacaksın. Unutmayın bu işin %50 sinden fazlası psikoloji ve risk yönetimi.
+
Peki TP noktasına işlemim gelmeden önce kapatma kararını neden ve nasıl alıyorum?
++
Böyle bir hareket olduğu zaman pozisyonu terk ediyorum. Tp noktama gelmesini beklemeyebilirim çünkü direnç alanına girmiş ve düşük zaman diliminde yapı değiştirmiş. Bunu kontrol etmek amaçlı önerebileceğim hareket dalgaları yaşandıktan sonra swing low noktalarını alarm koymanız
+
Ekran başında olmadığınızı varsayalım, böyle bir süreçte turuncu alanları alarm koyarak takip edebiliriz. Alarmınız çaldığında bakarsınız ve altında bir kapanış yaptığında geri dönüşünde pozisyonu kapatıp veya erken tp alabilirsiniz. Size önceden bir sinyal olacaktır.
+
Kârda olan pozisyonu kapatıp zararda olan pozisyonu tutmaya değinecek olacaksak, zararda pozisyon tutma gibi bir durum söz konusu değil. Stop noktan ve kaybedeceğin tutar bellidir ve oraya geldiğinde zararını kabullenip kapatman gerekir.
+
Kârda olan pozisyonu taşıma durumunda ise giriş yaptığınız zaman diliminin 2-3 kademe daha düşük zaman diliminde yapı değişene kadar veya tp noktanıza gelene kadar tutmanızda bir sakınca olacağını düşünmüyorum.
+
Erken kapatılan pozisyonlarda ya daha önce görmediğiniz kârlılık mevcut ve sizi heyecanlandırıyor ya da stratejinize, tekniğinize güvenmiyorsunuz. Heyecanlılık konusunda normalden fazla risk almış olabilirsiniz. Teknik konusunda problem ise öğrenmeniz gerekmektedir.
+
Ek olarak eğer bir pozisyona ortalama düşürmek için ekleyim mi ? Sorusunu birine soruyorsanız yanlış yoldasınız. Ortalama düşürme tabiri çok yanlıştır, özellikle vadeli piyasalarda bunu yapma lüksünüzün bulunduğunu düşünmüyorum.
+
Spot piyasalar bir nebze kabul edilebilir orada da yatırım yaptığınızı falan kabul edersek daha masumane kalmaktadır. Onun dışında stop olacağınız nokta belli olmalıdır.
Standart söylenen bir söz vardır. Yeşil ağacı, meyve veren ağacı kesmekte aceleci olmayın ve oradan doymaya bakın.
Umarım anlattıklarım faydalı olmuştur ve size ufakta olsa bir şeyler katabilmişimdir.

جاري تحميل الاقتراحات...