Crypto Erge
Crypto Erge

@CryptoErge

18 تغريدة 76 قراءة Feb 26, 2022
Toplaşalım çok sorduğunuz indikatörün floodunu yapayım:
Öncelikle göstergeler(İng kullananlar için Indicators) bölümünden "Üstel Hareketli Ortalama"yı seçiyoruz (Expotential Moving Average, EMA)
Sonra arama kısmına "SuperTrend" yazıyoruz, bir çok SuperTrend çıkacak, bize gereken @kivancozbilgic 'e ait olan, onu da grafiğe ekliyoruz
Bu iki adımı yaptıktan sonra karşımızda şu şekilde bir görüntü oluyor:
Bu noktada, ilk olarak EMA'ya geliyoruz..
Görselde gösterdiğim "ayarlar"a tıklıyoruz
Karşımıza çıkan tabloda uzunluk kısmına "100" yazıyoruz, kalanlar aynı kalıyor ellemiyoruz
EMA'yı kaydettikten sonra aynı şekilde SuperTrend'in ayarlarına tıklıyoruz:
Kaynak kısmını "EMA" seçiyoruz, ATR Multiplier'e 0.5 yazıyoruz vev kaydediyoruz
Artık karşımızda şu şekilde bir görüntü var..
Bu noktada yine EMA'nın üstüne gelip "göz işareti"ne tıklıyoruz ve EMA'yı görünmez yapıyoruz
Sonrasında SuperTrend'in ayarlarına giriyoruz, tüm kutulara tıklayıp seçenekleri iptal ediyoruz
En altta UpTrend Highlighter ve DownTrend Highlighter kalıyor, onların tikleri duracak.. Bu noktada Renk 0 yazan yerlere tıklıyoruz
Şeffaflık ayarını hem yeşil hem kırmızı işin "40" seçiyoruz ve kaydediyoruz
Sonuç olarak böyle bir görüntü elde ediyoruz:
İstediğim zaman dilimine geçeyim yine aynı görüntü olur, 2 saatlik ve 4 saatlik örnekleri de bırakıyorum:
Bu indikatörün olayı çok basit, mum kapanışları ile renk değişiyorsa trend dönüyor "olabilir"
Her pariteye 5 dk'den tutun 1 günlük zaman dilimine kadar bu şekilde bakmanız sizlere ekstradan güzel bir fikir verecek
Örnek olarak işaretlediğim 3 bölgede indikatörün gayet güzel çalıştığını göreceksiniz
Ne kadar başarılı olursa olsun asla hiçbir zaman tek indikatöre göre işlem açılmaz.. Bu indikatörün bu şekilde kullanımını yaptığım back testler sonucu buldum ve sizlere faydası olması bakımından detaylı olarak anlattım.. Umarım işinize yarar
Son olarak ben ayalarları ve kaynağı manuel olarak değiştirip modifiye etmiş olsam da SuperTrend'i yazıp ücretsiz şekilde sunan @kivancozbilgic hocama ayrıca teşekkür ediyorum, asıl emek onun

جاري تحميل الاقتراحات...