Türkçe kaynak açısından oldukça yetersiz olan "Price Action" kavramlarını sizler için Türkçeleştirdiğim seriye devam ediyorum. Bu flood için sizlere "Key Level (Açılışlar)" kavramını anlatmaya karar verdim. Lütfen anlattıklarım üzerinde bol bol backtest yapın. Başlıyoruz👇
Finansal piyasalarda aktif trade yapan biri iseniz kesinlikle dikkat etmeniz gereken belirli bölgelerden bazıları da açılışlardır. Bu açılışları Daily Open(DO), Weekly Open(WO), Monthly Open(MO) ve Yearly Open(YO) olarak görebilirsiniz.
Sadece bu açılışları değil, bu açılışların bir önceki hali yani dünkü açılış(Previous Daily Open PDO), geçen haftanın açılışı(PWO), geçen ayın açılışı(PMO) gibi bölgeleri de takibiniz de bulundurmanız gerekiyor.
Peki neden? Kurumsallar açılış ve kapanışlara göre de işlem almaktadır ve tüm bu seviyeler bi noktada kurumsal yapıyı da temsil etmektedir. Likiditenin kullanılan time frame üzerinde bu bölgelerde toplanmasıyla bi tür supply/demand fiyata karşı bi nevi görevi de görmektedir.
Daily Open - Previous Daily Open
Bu bölge özellikle ltf yapıda birçok siparişin biriktiği bölge olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda fiyatın gerçekten agresif davranabileceği ve volatilitenin arttğı asia session yani Türkiye saati(gmt +3) ile saat 03.00'ı temsil etmektdir.
Bu bölge özellikle ltf yapıda birçok siparişin biriktiği bölge olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda fiyatın gerçekten agresif davranabileceği ve volatilitenin arttğı asia session yani Türkiye saati(gmt +3) ile saat 03.00'ı temsil etmektdir.
LTF yapıda supply/demand konfirmasyonu olarak da kullanabilirsiniz.
Weekly Open / PWO - Monthly Open / PMO
Bu bölgelerin chartınızda bulunması sizin için neredeyse hayati önem arz etmektedir ve biasınıza büyük katkı sağlayacaktır. Bu bölgeler fiyat üzerinde gerçekten bir supply/demand noktası olarak işlev alabilir.
Bu bölgelerin chartınızda bulunması sizin için neredeyse hayati önem arz etmektedir ve biasınıza büyük katkı sağlayacaktır. Bu bölgeler fiyat üzerinde gerçekten bir supply/demand noktası olarak işlev alabilir.
Bu bölgeler üzerinde açılış mumunun kapanmasıya beraber doldurulmadan kalan ve bekleyen birçok limit emir bulunmaktadır, bu yüzden fiyat bu bölgelere geldiğinde gerekli likiditeyle karşılaşıp agresif tavırlar sergileyebilmektedir.
ilerleyeceği şeklinde bir bias vermektedir. Son youtube videomda bu konuya bolca değinmiştim. Tüm bu fiyat levellerini "Spaceman BTC keylevel" indikatörü ile otomatik şekilde chartınıza ekleyebilirsiniz ve ayrıca youtube.com linki ile kanalıma gidebilir++
monday range konusunu anlattığım son videomu inceleyebilirsiniz dostlar. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Daha fazla motivasyon açısından bu flooda etkileşim verebilirsiniz. Sizlere daha fazlasını sunmaya devam edeceğim. Sevgilerle, Cartele Hoş Geldiniz❤️
جاري تحميل الاقتراحات...