8 تغريدة 1,391 قراءة Dec 07, 2021
Merhaba arkadaşlar ;
bugün bana göre Price Action yönteminin en önemli konusu olan ' Likidite Konsepti ' hakkında okuyup,izleyerek,deneyerek öğrendiklerimi anlatmaya çalışacağım. Tamamen kendi doğrularımdır..
Likiditenin ne olduğunu googlelayarak öğrenebilirsiniz arkadaşlar floodu fazla uzatıp sıkıcı olmaması için ben konseptten bahsetmek istiyorum. Likidite konseptinin bu kadar önemli olmasının yegane sebebi fiyatın yönünü belirleyen ana etmen olmasıdır. ++
Fiyat sideways yaparken aramanız gereken noktalar genel manasıyla likidite bölgeleridir veyahutta tp belirlerken de bu konsepti kullanabilirsiniz. Bu konsepti tam manasıyla kullanabilmeniz için fiyatın hareketini tam manasıyla anlamanız gerektiğini düşünüyorum. ++
Likidite genellikle swing bölgelerde aranır, bu konunun diğer bir önemli noktası ise stop için önemidir. Genellikle traderlar stoplarını son lowun altına koyduğu için fiyat oraya likidite aramaya geldiğinde stop olurlar akabinde ise bizi stop etti yükseldi gibi cümleler görürüz++
genellikle işleme giriş için bölge ararken likiditesi alınmış bölgeleri seçmek daha mantıklıdır veya en azından bu durumu bir onay olarak görebilirsiniz. fiyatın yönünün bu bölgelerde fliplenmesi çok olasıdır. ++
take profitde de bunu kullanmak gerekiyor, sonuçta fiyatın gitmek istediği yer likidite bölgesi değil mi? bundan yola çıkarak tp belirlemek daha kolay ve maksimum r'ı cebe atabiliyoruz. ++
basic olarak likidite konseptini bu şekilde kullanıyorum. tüm bildiklerimi anlatmam imkansız çünkü edindiğim bilgilerin neredeyse tamamı private bilgiler bu yüzden izin almadan paylaşmam etik olmaz. anlayışınız için teşekkür ederim. ++
esas olan likiditedir, gerisi teferruattır.
-oldhandben
@etoileduhate

جاري تحميل الاقتراحات...