Merhabalar bildiğim bilgileri flood olarak hazırlama kararı aldım bununla beraber ilk olarak okuduğum bölümle de alakalı olan risk yönetimi ile başlamak istiyordum fakat twitter, youtube gibi yerlerde risk yönetimi ile ilgili birden fazla güzel kaynak olduğunu biliyorum.
Risk yönetimi ile ilgili olan kısımları link bırakarak devam edebilirim. İlk olarak Market Structure konusunu ele almayı planladım. Market Structure trade yaparken ana bilmemiz gereken hadiselerden biridir. Trendin yönünü tayin etmemizde bize yardımcı olacak.
Genellikle HTF>LTF olsa da küçük zaman dilimindeki hareketler yavaş yavaş büyük zaman dilimindeki yapıyı değiştirecektir.
Bunu şöyle örneklendirebilirim, alım satım indikatörlerinden baz alacak olursak ilk önce 1 dakikalıkta alım verir daha sonrasında 3m,5m,15m,30m,1h trend güçlü ise 1 günlük zaman dilimine gidene kadar küçük zaman dilimlerinde alım sinyali verir.
Market structure breaks (MSB)
Msb olarak adlandırdığımız market dönüşümlerinde dikkat etmemiz unsurlardan en önemlisi altta belirttiğim nizami olarak yükselen bir trendimiz var.
Msb olarak adlandırdığımız market dönüşümlerinde dikkat etmemiz unsurlardan en önemlisi altta belirttiğim nizami olarak yükselen bir trendimiz var.
Peki bunu biz ne için kullanabiliriz?
Msb sonrası aldığı tepki yükselişi ile elimizdeki spot malları satıp nakite geçebiliriz.
Short&Long pozisyon kurabiliriz.
En önemlisi bir ayı piyasasına giriyorsak aylarca belki yıllarca bir pariteye bağlı kalmayız.
Msb sonrası aldığı tepki yükselişi ile elimizdeki spot malları satıp nakite geçebiliriz.
Short&Long pozisyon kurabiliriz.
En önemlisi bir ayı piyasasına giriyorsak aylarca belki yıllarca bir pariteye bağlı kalmayız.
*sol altta LH olanlar HL olacak. Karışıklıktan dolayı kusura bakmayın.
جاري تحميل الاقتراحات...