Telegramda yazdığım Imbalance / Liquidity Void yazsınının tamamının aynısını buraya bir flood şeklinde bırakıyorum. İyi Okumalar. 🤝
Başlıklar; 👑
1. IMBALANCE Nedir?
2. IMBALANCE NASIL BELİRLENİR?
3. IMBALANCE İLE NASIL TRADE EDERİM? 😘
Başlıklar; 👑
1. IMBALANCE Nedir?
2. IMBALANCE NASIL BELİRLENİR?
3. IMBALANCE İLE NASIL TRADE EDERİM? 😘
Bir satış gerçekleşiyor ama o satışa karşılık verecek alıcı yok o yüzden bu satışta satıcı tarafı baskın geliyor ve fiyat bölgesinde oluşan hızlı düşüş nedeniyle bir boşluk yaratıyor.
Imbalance anlayacağınız üzer kısaca piyasada yetersiz/dengesiz Alım Satım işlemidir. Bazen Likidite Boşluğu [Liquidity Void] olarak adlandırılır.
Piyasada yetersiz alım satım olduğunda, fiyat genellikle bırakılan siparişleri doldurmak için geri gelir. (varsayım)
Piyasada yetersiz alım satım olduğunda, fiyat genellikle bırakılan siparişleri doldurmak için geri gelir. (varsayım)
2. IMBALANCE BÖLGESİ NASIL BELİRLENİR?
Başlangıçta görmeniz zor olabilir. Bunun için yardımcı bir indikatör önereceğim alışana kadar o sizin görmenize yardımcı olacaktır. Şimdilik kendimiz nasıl buluruz ona bakalım.
Başlangıçta görmeniz zor olabilir. Bunun için yardımcı bir indikatör önereceğim alışana kadar o sizin görmenize yardımcı olacaktır. Şimdilik kendimiz nasıl buluruz ona bakalım.
Mesela TÜM mor bölge gerçek boşluk ama mavi gibi gösteriyor. Biz böyle durumlarda doğrusunu tamamlıyoruz. Şimdi başka örneklere bakalım daha sonra bu bölgeler üzerinden trade nasıl atarız ona bakacağız.
bende harekete ortadan değil ama yakın bir bölgeden giriş yapmak istiyorum. hemen ilk boşluğa Fibonaccimi çekiyorum ve giriş bölgemi 0.5 olarak belirliyorum stopu ise sol taraftaki eski satış bölgesi ve altındaki wickin biraz altına koyuyorum.
Hedefim ise sonraki arz bölgesi. Fiyat gördüğünüz gibi bölgedeki boşluğu doldurup gitmek istedi ve gitti.
hemen ortasında giriş ve stopu bir üst bölgeyide doldurmak isteyebilir diye onunda üstüne atıyorum. hedef olarak alttaki bölgeyi belirliyorum. Fiyat durmadı ve döndü geldi 2. boşluğuda doldurup düştü.
Imbalance hakkında tüm bildiklerimi size anlattım arkadaşlar. Aklınızda soru işareti varsa (birazdan dışarı çıkacağım) geldikten sonra sorabilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar okuduğunuz için teşekkür ediyorum beni dinlendiğiniz için. 🙏💪🏻
جاري تحميل الاقتراحات...