ᴋᴀᴛʟᴀᴠ
ᴋᴀᴛʟᴀᴠ

@upskatlav

27 تغريدة 1,335 قراءة Nov 14, 2021
Telegramda yazdığım Imbalance / Liquidity Void yazsınının tamamının aynısını buraya bir flood şeklinde bırakıyorum. İyi Okumalar. 🤝
Başlıklar; 👑
1. IMBALANCE Nedir?
2. IMBALANCE NASIL BELİRLENİR?
3. IMBALANCE İLE NASIL TRADE EDERİM? 😘
Türkçede bunu dengesizlik olarak adlandırabiliriz. Nedir bu dengesizlik ? Alım satım esnasında oluşan taraf baskınlığı olarak yorumluyorum ben mesela;
Bir satış gerçekleşiyor ama o satışa karşılık verecek alıcı yok o yüzden bu satışta satıcı tarafı baskın geliyor ve fiyat bölgesinde oluşan hızlı düşüş nedeniyle bir boşluk yaratıyor.
Yada tam tersi olarak.
Bir alış gerçekleşiyor ama o alışa karşılık verecek satıcı yok o yüzden bu alış kısmında alıcı tarafı baskın geliyor ve fiyat bölgesinde oluşan hızlı yükseliş nedeniyle bir boşluk yaratıyor.
Imbalance anlayacağınız üzer kısaca piyasada yetersiz/dengesiz Alım Satım işlemidir. Bazen Likidite Boşluğu [Liquidity Void] olarak adlandırılır.
Piyasada yetersiz alım satım olduğunda, fiyat genellikle bırakılan siparişleri doldurmak için geri gelir. (varsayım)
2. IMBALANCE BÖLGESİ NASIL BELİRLENİR?
Başlangıçta görmeniz zor olabilir. Bunun için yardımcı bir indikatör önereceğim alışana kadar o sizin görmenize yardımcı olacaktır. Şimdilik kendimiz nasıl buluruz ona bakalım.
2. Bir örnekte fiyat yine çok hızlı hareket etmiş ve satıcıları temizleyip alıcı baskınlığı oluşturmuş. Bizim beklentimiz nedir fiyatın bu likidite bölgesini doldurmasıdır.
Şimdi alıcıların oluşturdukları IMBALANCE bölgelerine baktık şimdide satıcıların oluşturduğu bölgelere bakalım (bu görsel önceki görselin devamıdır)
Çizim mantığı hemen hemen aynı 3. fotoğrafta bir şeye dikkat etmenizi istiyorum farkettiyseniz bölgeye ufak iğneler atarak bölgedeki satıcıları yok edip 3. de bölgeyi patlatmış.
HOCA iyi güzelde ben nasıl göreceğim bu boşlukları sen alışmışsın diyorsanız. Bunun için güzel bir indikatörümüz var. Adı AMD-IMBALANCE gördüğünüz gibi 36 kişi kullanıyor. Dünyada bunu kullanan sayılı insanlardan sayılırız. Şimdi kısaca bunu nasıl kullanacağımızı anlatacağım
Bölgede bir boşluk var ama ben göremiyorum diyelim hemen AMD-IMBALANCEYİ açıyorum. 2. Fotoğrafta gördüğünüz gibi boşluğu bana gösterdi arada boşluğu yanlış gösterebiliyor buna dikkat edelim.
Mesela TÜM mor bölge gerçek boşluk ama mavi gibi gösteriyor. Biz böyle durumlarda doğrusunu tamamlıyoruz. Şimdi başka örneklere bakalım daha sonra bu bölgeler üzerinden trade nasıl atarız ona bakacağız.
Bölgede indikatörü açtım ve bölgeleri işaretliyorum buraya kadar anladıysak bölge belirlemeyi gerisi çok kolay.
Mesela bölgeyi doldurtuktan sonra artık o bölgeyle işimiz kalmıyor. örneğin artık bu bölgeyi buradan silmeliyiz çünkü işimiz kalmadı.
3.IMBALANCE İLE NASIL TRADE EDERİM?
Öncelikle ilk yöntem için ihtiyacımız 0 1 0.5 ayarı olan bir fibonacci düzeltmesi. İkinci yöntem ise size kendi gözlemlerimi anlatacağım sadece görmeniz yeterli.
Şimdi scalp olarak bakalım yani kısa vadede neler yapabiliriz. İlk örneğimiz dün girdiğim SRMUSDT pozu. İndikatörüm açık hemen altında bir Boşluk dengesizlik var. Fiyat çok bullish ilerliyor ve düşmesine izin vermiyorlar
bende harekete ortadan değil ama yakın bir bölgeden giriş yapmak istiyorum. hemen ilk boşluğa Fibonaccimi çekiyorum ve giriş bölgemi 0.5 olarak belirliyorum stopu ise sol taraftaki eski satış bölgesi ve altındaki wickin biraz altına koyuyorum.
Hedefim ise sonraki arz bölgesi. Fiyat gördüğünüz gibi bölgedeki boşluğu doldurup gitmek istedi ve gitti.
Şimdi adaya bakalım 2 bölge var hangisi seçicez gördüğünüz gibi ilk bölgeyi doldurmuş azcık kalmış o yüzden oraya çok bakmıyorum ve altındaki bölgeye fibi çekiyorum setupu kuruyorum. Gördüğünüz gibi fiyat oraya gelmedi neden? çünkü zorunda değil.
Fiyat bölgeye uğradı ama bizim güvenli giriş bölgemize gelmediği için arkasından bakıyoruz. Piyasa poz coin dolu tek bir coine poza odaklanmamak gerek. Ama geçen gün aynı bölgeye tekrar baktığımda ada aynı bölgeyi ufaktan yoklamıştı.
FILUSDT bakalım boşluğu gördük hemen kuruyorum. Ne güzel doldurdu boşluğu❤️😍 filim benim canım
Şimdi bu örnekte gördüğünüz gibi fiyat çok hızlı düşüş yaşamış ve boşluklar bırakmış çok kurcalamadan setupu kuralım. stop olarak önceki arz bölgesinin tepsini hedef olarak bir alttaki boşluk bölgesini seçtim
Benzer bir örnek direk kurdum setupu hedefi sonraki boşluk olarak belirledim gördüğünüz gibi
Ben bazen short açarken Genel piyasanın düşeceğini düşünüyorsam ve paritelerde düşüşe başladıysa şöyle küçük bölgeler arıyorum. Yaptığım backtestlere göre fiyat genelde bu bölgeleri iğneyle doldurup düşüyor (kesin değil doldurmadan da düşebiliyor)
hemen ortasında giriş ve stopu bir üst bölgeyide doldurmak isteyebilir diye onunda üstüne atıyorum. hedef olarak alttaki bölgeyi belirliyorum. Fiyat durmadı ve döndü geldi 2. boşluğuda doldurup düştü.
Imbalance hakkında tüm bildiklerimi size anlattım arkadaşlar. Aklınızda soru işareti varsa (birazdan dışarı çıkacağım) geldikten sonra sorabilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar okuduğunuz için teşekkür ediyorum beni dinlendiğiniz için. 🙏💪🏻
Orderblock, Arz - Talep, Engulf gibi çok temel price action konularına değindiğimiz t.me kanalımız tamamen ücretsizdir. Herkesi beklerim.

جاري تحميل الاقتراحات...