Jonas Blane
Jonas Blane

@SnakeDocTop

7 تغريدة 1 قراءة Mar 29, 2023
اگر دوست داشتید رشته توییت مصطفی درباره سویه ی دلتا رابخوانید.نکته ای که من درباره خطر ناچیز سویه دلتا نوشته بودم مربوط به افراد واکسینه شده است که ربطی به اوضاع مملکت ما ندارد.یک نفر تصمیم گرفت مردم حق استفاده از ابزارهای زنده ماندنی که ایشان خوشش نمی آید را ندارند واینجا هستیم:
پی نوشت طولانی: یک تصور از نگر من اشتباهی هم درباره بیطرفی علوم طبیعی و قاضی نهایی عادل بودن آن به شدت در جریان است: علوم طبیعی قادر به تولید «ارزش» و «خیر و شر» برای جوامع انسانی نیستند. توضیحش را با جرح و اضافه (از خودم)‌ به آلن بلوم نسبت می دهم:
«متفکران آغازین روشنگری براین باور بودند که تلاقی کاملی بین رضایت منطقی حکومت شوندگان وآزادی علم وجود دارد. ولی علم طبیعی نمی تواند همه ی انسانها را به منطق فرا بخواند و در نهایت به عنوان یک عامل، دانشمندان علوم طبیعی و علم طبیعی در بهترین حالت اگر حاکمان کاری به کار آنها نداشته
باشند نسبت به حاکمان بی تفاوت خواهند بود. علوم طبیعی قادر به تمییز بین استالین و روزلت نیستنددر حالیکه برخلاف اسلاف باستانی شان برای سامانه های سیاسی حاکم «قدرت» تولید می کنند. تلاشهای حقوق بشری ساخاروف از دانش فیزیک او برنخاسته بود و طردش توسط همتایانش در آکادمی علوم شوروی
نشانه ی آن است. بصورت خلاصه علم طبیعی قدرت انسان را می افزاید بدون آنکه فضیلتش را بیافزاید و از این رو آدمی را برای انجام خیر یا شر، هر دو قدرتمندتر می کند».
اما از زمانی که بلوم آن سطور [آغشته به برداشت من] را ۳۵ سال پیش نوشت، تحول دیگری رخ داده است: سیاستمداران با کشف اعتماد/
عمومی به علم به عنوان داور بیطرف، داوری علم در افکار عمومی را تبدیل به ابزاری ایدئولوژیک برای پیشبرد منویات خودشان کرده اند و با بازتوزیع منابع و کنترل آنها دانشمندان را بیطرف، ساکت یا همراه می کنند.ورود عباراتی خطرناک مثل consensus (توافق جمعی) دانشمندان علامت پنهان آن بود.
و هیچ چیز بیش از همه گیری کرونا پرده از این راز برنیافکند.
توضیحش از عهده من به عنوان کارگزار علم خارج است و آلن بلومی دیگر باید تا آن را روشن کند.

جاري تحميل الاقتراحات...