📽 ℂ𝕚𝕟𝕖𝕞𝕒𝕘𝕣𝕒𝕡𝕙🍿
📽 ℂ𝕚𝕟𝕖𝕞𝕒𝕘𝕣𝕒𝕡𝕙🍿

@_Cinemagraph_

8 تغريدة 3 قراءة Jul 18, 2021
۱. زبانم قاصر است."بِرد من" شاهکار قرن است.غموض روایی و اجرای افسونگرانه‌ی ایناریتو اثری را نتیجه داد که آمد و در ذهنم منزل کرد و هرگز هم از آن بیرون نخواهد رفت و کماکان در خماری پایانش مانده‌ام.
قصه جنون‌آمیز بحران هنری ستاره‌ای افول‌کرده که هر بلایی می‌خواهد سرمان می‌آورد.
۲. ایناریتو گفته بود باید برای ساخت اثری منحصربه‌فرد و بدیع، دیوارها و مرزها را بشکنید.
او در"برد من"نه‌تنها می‌شکند، که به آتششان می‌کشد!
با"برد من"خندیدم، اشک ریختم و اندوه خوردم و به فکر فرو رفتم!
این، قصه هنرمند بحران‌زده‌ای‌ست که نهایتا به‌قصد خودکشی، به پرواز در آمد!
۳. دوربین لعنتی و جادویی امانوئل لوبزکی و موسیقی مختصر و فزونی‌گر اثر چنان تشویش‌گر و همسو با برزخ دیوانه‌کننده‌ی درونی ریگن است که به ما سیلی‌ای زده، و مستقیما ما را به درون هزارتوی پیچیده و آزاردهنده‌ی ذهن این هنرمند زجر کشیده پرتاب می‌کند، آن هم از عینک فلسفی ایناریتو!
۴. "برد من" قصه سیطره رسانه، و نبرد طعنه‌آمیز سه‌جانبه‌ی تئاتر، سینما(از نوع بلاک باستری‌اش) و تلویزیون است.
ایناریتو با استادی تمام لحن‌های متضاد فیلم را مدیریت کرده و با کنتراست رنگی خارق‌العاده‌ی صحنه‌ها، مخاطب را به وسط برادوی و نیویورک شلوغ و ذهن مشوش ریگن پرتاب می‌کند!
۵. انتخاب کیتون، به‌شدت هوشمندانه است. گویا ریگن استعاره‌ای از کیتون و برد من استعاره‌ای از بتمن است. همان‌طور که ریگن نهایتا مهر خاموشی بر دهان منتقدانش کوفت و نشان داد فوق لباس مرد پرنده‌ای‌ست، کیتون هم با درخشش بی‌مثلش نشان داد بدون لباس مردخفاشی هم ستاره‌ای‌ست درخشان!
۶. "مرگ"، عنصر و جان‌مایه‌ی اصلی سینمای ایناریتو است. پس از سه‌گانه‌ی مرگ، و biutiful که مرگ بر یکایکشان سایه افکنده بود، اینجا با مرگی خاص طرفیم. مرگ هنری!
مردی که پس از مرگ هنری، می‌کوشد با خودکشی و مرگ حقیقی روی صحنه،احیای هنری شود و نهایتا پرشش از پنجره به پرواز مبدل می‌گردد.
۷. حس عحیبی پس از تماشای "بردمن" داشتم؛ حسی که با بازبینی‌اش دوچندان شد. شاید فقط بتوانم با این واژه توصیفش کنم: "دچارشدگی"!
پس از تماشا جوری در ذهن و قلبم آمیخته شد که عملا دچارش شدم!
احساس می‌کردم با گوشت و پوستم ریگن را درک می‌کنم. رنجش را، نادیده‌گرفتنش را و عجزش را!
۸. پس از پایان این اثر، از مردی خواهید گفت که تلاشش برای خودکشی به پرواز ختم شد.
ایناریتو از جهلمان استفاده کرده و فضیلتی ناخواسته را بهمان هدیه می‌دهد که شیرینی‌ش تا مدت‌ها زیر زبانمان خواهد ماند.
📽 Birdman
🎬 Alejandro González Iñárritu
🖼 Movie Poster

جاري تحميل الاقتراحات...