10 تغريدة 13 قراءة Apr 20, 2021
چون تا الآن چند تا توییت پرطرفدار دیده‌ام در باب نقض «حریم خصوصی» محسن نامجو، گمونم به عنوان خبرنگار سابق می‌تونم توضیح بدم که حریم خصوصی چیه و در مورد آدم‌های سرشناس تا چه حد کاربرد داره.
سال ۲۰۰۹ یوشکا فیشر، وزیر خارجهٔ سابق آلمان، در دادگاه از مجلهٔ بونته شکست خورد. شکایت/
۲)کرده بود بابت گزارشی در سال ۲۰۰۶ که عکسی از دیوار خارجی ویلای تازهٔ سیاستمدار نشون می‌داد و می‌پرسید فیشر پول چنین ویلای گرونقیمتی رو از کجا آورده، با توجه به اینکه ویلای بغلی ۱/۵ میلیون یورو قیمت داره.
استدلال فیشر همین بود که حریم خصوصی من نقض شده، به کسی چه مربوط که من کی/
.
۳) و کجا خونه می‌خرم.
دادگاه گفت اولاً عکس جوری نبوده که آدم آدرس ویلا رو راحت تشخیص بده، ثانیاً اینکه سیاستمداران بعد از پایان خدمتشون چطور زندگی می‌کنن مورد توجه عمومه و در نتیجه مطبوعات حق دارن درباره‌اش گزارش بدن. سؤال مجله هم دربارهٔ محل درآمد فیشر بجاست.
سال ۲۰۱۲ دادگاهی/
۴) در فرانسه مجله‌ای رو که عکسای برهنهٔ کیت میدلتون رو موقع حموم آفتاب گرفتن منتشر کرده بود محکوم کرد چون حریم خصوصی همسر پرنس ویلیام، شاهزادهٔ انگلیس رو خدشه‌دار کرده بود.
فرق اولی با دومی چیه؟
هر دو آدمای معروفی هستن و در زمینهٔ مشابهی فعالن، سیاست. چرا اولی شامل حریم خصوصی/
.
۵) نشد و دومی می‌شه؟
چون پاکدستی سیاستمدار برای مردم مهمه. چون باید بدونن سیاستمداری که از مقدار حقوقش همه آگاهند ویلای لوکس خریده. اما اینکه ممه‌های دوشس کمبریج چه شکلیه، نه به عرصهٔ فعالیتش ربطی داره نه فایده‌ای به حال افکار عمومی.
حالا اگه مثلاً ایشون در چارچوب فعالیت‌های/
۶) عمومیش شدیداً بر عفت و پوشیدگی زنان تأکید می‌کرد و ازش دو‌ سه تا سخنرانی هم منتشر می‌شد که به کسانی که لخت حموم آفتاب می‌گیرن حمله می‌کنه که چقدر کار زشتیه، اونوقت چرا، اینکه خودش چنین کاری می‌کنه برای افکار عمومی مهم می‌شد. چون دوروییش رو فاش می‌کرد که به خلوت می‌رود و آن/
۷) کار دیگر می‌کند. اون موقع به احتمال قوی دادگاه به نفع نشریه رأی می‌داد.
متوجه شدید؟ حریم خصوصی من و شما آره، محفوظه، اما برای آدم سرشناس مسئلهٔ افکار عمومی دخیل می‌شه.
معنی اهمیت افکار عمومی این نیست که اگه منِ خبرنگار در مجلسی خصوصی در خفا صدای خوانندهٔ معروفی رو ضبط کردم که/
۸) با دوستش دربارهٔ مسئله‌ای خصوصی حرف می‌زنه، اجازه دارم اون صدا رو منتشر کنم. اون مسئله اگه بی‌ربط به کارشه، بی‌ربط به حرفاییه که در انظار عموم زده و در کل برای افکار عمومی مهم نیست جز ارضای حس کنجکاوی (یا همون فضولی - رجوع شود به ممه‌های دوشس مذکور)، آره، این حریم خصوصی شخصه/
۹) و مهم نیست که چقدر معروفه.
اما اگه اون خواننده در مظان اتهام آزار جنسی زنانه و قلدری، پیغام ویدیویی منتشر کرده و بابت رفتارش عذر خواسته، بعد به دست من نوعی صدای ضبط شده‌اش می‌رسه که دربارهٔ همون موضوعِ مورد توجه افکار عمومی حرف می‌زنه، اگه ایمیلی می‌فرسته و دربارهٔ اون موضوع/
۱۰) می‌نویسه، دیگه در پوشش حریم خصوصی نیست.
البته نامجو می‌تونه قضیهٔ انتشار صداش رو به دادگاه بکشه، اما در موارد نادری که چنین شکایت‌هایی پیروز شده‌اند، شرایط خیلی فرق می‌کرده و افشاگری و توجه عموم دخیل نبوده.
اگه می‌گید زن حامله گِل می‌خوره، خوبه که بدونید چه گلی.

جاري تحميل الاقتراحات...