خب، من میخواستم بدونم آیا همینقدر که بعضی خانمها همه جا «نود، نود» میکنن در عالم واقع هم جرأت میکنن برای مردی عکس برهنه بفرستن؟
با حجم واکنشهای عجیب غریب، مجبورم بیشتر توضیح بدم:
اصل قضیه رو به هیچ وجه غیراخلاقی نمیدونم. اگه هر دو طرف راضی باشن و به هم اعتماد کنن چه عیبی/
با حجم واکنشهای عجیب غریب، مجبورم بیشتر توضیح بدم:
اصل قضیه رو به هیچ وجه غیراخلاقی نمیدونم. اگه هر دو طرف راضی باشن و به هم اعتماد کنن چه عیبی/
داره؟ نود بدهید و نود بستانید و خوش باشید.
محض اطلاع، خودم هم زمان مجردی دوست عکاسی داشتم که ازم صدها عکس گرفت. بعضیهاش چندان پوشیده نبودند و بعضیهاش برهنه بودند. هنوز هم دارمشون و خوشحالم که از دوران طراوت جوانی یادگاری مونده. ولی جز عکاس و همسرم کسی عکسها رو ندیده. بارها/
محض اطلاع، خودم هم زمان مجردی دوست عکاسی داشتم که ازم صدها عکس گرفت. بعضیهاش چندان پوشیده نبودند و بعضیهاش برهنه بودند. هنوز هم دارمشون و خوشحالم که از دوران طراوت جوانی یادگاری مونده. ولی جز عکاس و همسرم کسی عکسها رو ندیده. بارها/
۲) برهنه شنا کردهام. نفس برهنگی اصلاً برام قابل سرزنش نیست.
اما تعجب من از این بود که وقتی دختر نوجوون خودکشی میکنه از ترس اینکه دوست پسرش عکس سه در چهار محجبهاش رو به پدرش نشون بده، وقتی قتل ناموسی مسئلهٔ رایجیه، وقتی در غرب هم پیش میاد که با عکس و فیلم از دخترها اخاذی بکنن،/
اما تعجب من از این بود که وقتی دختر نوجوون خودکشی میکنه از ترس اینکه دوست پسرش عکس سه در چهار محجبهاش رو به پدرش نشون بده، وقتی قتل ناموسی مسئلهٔ رایجیه، وقتی در غرب هم پیش میاد که با عکس و فیلم از دخترها اخاذی بکنن،/
۳) در جامعهای که هنوزم که هنوزه هر چی پیش بیاد زن رو مقصر میدونه، با حکومتی که میگه حتی قربانی تجاوز جنسی خطاکاره، چطور خانمها اعتماد میکنن؟ به قول دوستی: گیرم که اینجور مسائل برای من حل شده، خانواده و فامیل و همکاران و جامعه رو چه کنم؟
زیر همون توییت هم بعضیا عصبانی شدن که/
زیر همون توییت هم بعضیا عصبانی شدن که/
۴) این کثافتکاریها چیه؟ خجالت نمیکشی که چنین سؤالی میکنی؟
و اما بعضی خوانندگان مذکر توییت از این جمله که «به آقایون کاری ندارم، اون که روشنه» دلخور شدند. جای تأسفه و تا حد سردرد توضیح دادم به کسانی که رنجششون رو مطرح کردند، ولی یه بار دیگه کوتاه میگم: اولاً منظورم این/
و اما بعضی خوانندگان مذکر توییت از این جمله که «به آقایون کاری ندارم، اون که روشنه» دلخور شدند. جای تأسفه و تا حد سردرد توضیح دادم به کسانی که رنجششون رو مطرح کردند، ولی یه بار دیگه کوتاه میگم: اولاً منظورم این/
۵) نبود که «تک تک آقایان، بله با شما هستم، خود شخص شما، بام تا شام برای خانمها عکس برهنه میفرستند»، بلکه این کار امنیت اونها رو به اندازهٔ خانمها به خطر نمیاندازه. ثانیاً آزار زنان با فرستادن عکس برهنهٔ ناخواسته (نه فقط در ایران) متأسفانه امر رایجیه و صابونش حتی به تن من هم/
۶) خورده. پس پشت سر گذاشتن اون مرزهایی که به فرستادن عکس برهنه ختم میشه برای مردان ظاهراً راحتتره.
اگه اشتباه میکنم، لطفاً چند نمونه ذکر کنید که خانمی آقایی رو تهدید کرده که عکسهای لختت رو نشون بابات میدم. یا پدری که پسرش رو کتک زده چون عکس ملبسش رو به دختری داده.
بدبختانه/
اگه اشتباه میکنم، لطفاً چند نمونه ذکر کنید که خانمی آقایی رو تهدید کرده که عکسهای لختت رو نشون بابات میدم. یا پدری که پسرش رو کتک زده چون عکس ملبسش رو به دختری داده.
بدبختانه/
۷) این وسط اغلبشون فرستادن ناخواستهٔ عکس برهنه رو با فرستادنش بعد از دوستی و درخواست صریح، عوضی گرفتن. گمونم قسمت اعظم رنجشها از همین بود، در حالی که این دو تا کار واضحاً تفاوت زیادی داره. یکیش آزاره یکی نیست. مگر اینکه نفس عکس فرستادن رو تقبیح کنیم و بهمون بر بخوره که «از من/
۸) این بیناموسیها برنمیاد» که خب چی بگم، نظرمون از بیخ فرق داره. از دید من وقتی با رضایت دو طرف باشه غیراخلاقی نیست و نسبت دادنش هم برخورنده نیست. مثل این میمونه که بگیم «مردها مشتری فیلمهای پورنو هستند» توهین به مردانه (بدون مقایسه، صرفاً مثال). خب باشند، عیبش چیه؟
حرف/
حرف/
۹) دیگهام که گویا ضدزنها رو به وجد آورد ذکر این نکته حین بحث بود که آلتنمایی و آزار جنسی و کلامی در انظار عموم رفتاری غالباً مردانهاس. چند نمونه میشناسید که زنی مرد بیگانهای رو دستمالی کرده، متلک جنسی گفته یا وسط خیابون جلوی مردی شروع کرده به خودارضایی؟ دیگه سر چنین چیزای/
۱۰) بدیهی هم باید جر و بحث کنیم؟
همونطور که اونجا چند بار گفتم، این عبارت «ولی همهٔ مردها اینجوری نیستن» سعی در کاهش وزن تجربهٔ آزار زنها داره با این حربه که
- چون من اینجوری نیستم، پس دروغه (نمونههاش رو فراوان در توییتر میبینید در بحث آزار خیابونی)
یا
- دروغ نیست ولی مهم/
همونطور که اونجا چند بار گفتم، این عبارت «ولی همهٔ مردها اینجوری نیستن» سعی در کاهش وزن تجربهٔ آزار زنها داره با این حربه که
- چون من اینجوری نیستم، پس دروغه (نمونههاش رو فراوان در توییتر میبینید در بحث آزار خیابونی)
یا
- دروغ نیست ولی مهم/
۹) اینه که من اینجوری نیستم
در حالی که موضوع اعتماد و امنیت زنان بود، نه اینکه شمای مذکر برای کسی خواسته یا ناخواسته عکس برهنه میفرستی یا نمیفرستی. یه بحث آزاردهندهٔ جانبی شروع شد که اصل سؤال رو کاملاً به بیراهه کشید و خالی از پرخاش هم نبود.
از این واکنشها جالبتر تعجب بعضی/
در حالی که موضوع اعتماد و امنیت زنان بود، نه اینکه شمای مذکر برای کسی خواسته یا ناخواسته عکس برهنه میفرستی یا نمیفرستی. یه بحث آزاردهندهٔ جانبی شروع شد که اصل سؤال رو کاملاً به بیراهه کشید و خالی از پرخاش هم نبود.
از این واکنشها جالبتر تعجب بعضی/
۱۱) خانمها بود از سؤال من، که وقتی حرفاشون رو میخوندی احساس میکردی این تو نیستی که سی ساله ایران زندگی نمیکنی و خبر نداری اونجا چی میگذره، بلکه کسانی پیدا میشن که از تو هم بیخبرترن و پشت چشم نازک میکنن که: وا، چه اُمُل! این چیزا خیلی وقته که در ایران حل شده، تعجب نداره/
۱۲) که!
خانمهایی بودن که احساس میکردن این کار اونقدر عادی و پیش پا افتادهاس که به اونها هم توهین شده، یا از اون خوشمزهتر: چرا در مورد مردان عجیب نباشه و در مورد زنان باشه؟ خب، چشمات رو باز کن، به دور و برت نگاهی بنداز ببین آیا فرهنگ جامعه اونقدر هموژنیزهاس که فکر میکنی،/
خانمهایی بودن که احساس میکردن این کار اونقدر عادی و پیش پا افتادهاس که به اونها هم توهین شده، یا از اون خوشمزهتر: چرا در مورد مردان عجیب نباشه و در مورد زنان باشه؟ خب، چشمات رو باز کن، به دور و برت نگاهی بنداز ببین آیا فرهنگ جامعه اونقدر هموژنیزهاس که فکر میکنی،/
۱۳) یا همچنان تا امروز دخترانی هستن که اگه فامیلشون تو خیابون بدون چادر ببینتشون و به والدینشون خبر بده، خونشون پای خودشونه. بعد ببین آیا توهینه که من بگم برام جای تعجبه که این تعداد زیاد زنان چنین خطری رو به جون بخره. تا جایی که میدونم هنوز ایران سوییس نشده، هرچقدر هم که/
جاري تحميل الاقتراحات...